Nagyvilág

Rendőrökre lőttek Dél-Párizsban

Montrouge, Rendőrökre lőttek Dél-Párizsban (Montrouge, Rendőrökre lőttek Dél-Párizsban)
Montrouge, Rendőrökre lőttek Dél-Párizsban (Montrouge, Rendőrökre lőttek Dél-Párizsban)

A gépfegyveres támadásba egy rendőrnő belehalt. Úgy tudni, hogy nincs összefüggés eközött és a szerdai merénylet közt. 

A Párizs melletti Montrouge-ban lőttek rá két rendőrre automata fegyverrel csütörtök reggel. Egy rendőrnő és egy utcaseprő életveszélyesen megsérült. A rendőrnőt újraélesztették, de a délelőtt folyamán életét vesztette.

A két férfi automata MP5-ös fegyvereket használhatott. A környező utcákat lezárták, hét tanút kihallgattak – írta a BBC.

Francia rendőrök Montrouge-ban
(Fotó: AFP/ Francois Nascimbeni)

A támadás után a helyszínre érkezett a francia belügyminiszter, aki elmondta: a tettest egyelőre nem sikerült előkeríteni. Egy 52 éves férfit gyanúsítottak, akit őrizetbe is vettek, de kiderült, hogy nem ő áll a támadás mögött. Bernard Cazeneuve óvatosságra intett mindenkit, aki összefüggést keres a szerdai vérengzés és a csütörtök reggeli lövöldözés között. 

Egy szemtanú beszámolója szerint az elkövető, aki sötét ruhát viselt, de nem fedte el arcát, futva menekült el a helyszínről. 

Feladta magát az egyik gyanúsított

Feladta magát szerdán éjjel a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségében elkövetett vérengzés egyik gyanúsítottja – értesült az AFP. A hírügynökség értesülése szerint a legfiatalabb terrorista, a 18 éves Hamyd Mourad jelentkezett önként az egyik rendőrőrsön az észak-franciaországi Charlesville-Mézieres-ben. Úgy tudni, azután adta fel magát a férfi, hogy a hírekben hallotta a nevét a támadással összefüggésben. A BBC tudósítása szerint azzal védekezik, hogy a merénylet idején iskolában volt, amit osztálytársai is megerősítettek.

Két férfit keresnek még. A 32 éves Chérif Kouachi korábban már ült börtönben, amiért részt vett egy Irakba dzsihádistákat küldő csoport tevékenységében. Ő és két évvel idősebb bátyja, Said francia állampolgárok. A CNN úgy tudja, hogy egyikük egy igazolványt hagyott abban a fekete Citroënben, amivel a támadás után menekültek és később a rendőrök megtalálták. Az autót DNS-nyomok után is átkutatják, még a kerekeken lévő sarat is elemzik, hogy kiderüljön, honnan indultak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik