Nagyvilág

“Jó szórakozást a pokolban, Charlie Hebdo”

A 20 éves Tony Yilmaz Facebook-posztjában a párizsi mészárlás elkövetőit ünnepelte, a meggyilkoltaknak is üzent: „Jó szórakozást a pokolban."

A blu-News szerint Németországban élő Yilmaz „szemmel láthatóan” török származású muszlim. Facebook-falára a párizsi mészárlást követően ezt írta: „Karikatúrákat csinálni a mi prófétánkról, Mohamedről és az iszlámból viccet csinálni… Jó szórakozást a pokolban „Charlie Hebdo”.. A sors elért titeket.”

A német közvéleményt szinte sokkolta, hogy a fiatal adatlapján német katonának nevezte magát. A német hadsereg annyi kérdést kapott Yilmaz állítólagos katonai posztjával kapcsolatban, hogy saját Facebook-oldalukon kellett tisztázniuk: a férfi nem teljesít  szolgálatot, a közösségi oldalon pedig nem saját nevét használja, de saját nevével sem tagja a német hadseregnek.

Yilmaz hazugsága és a tömeggyilkosság helyeslése miatt is az ügyészség látóterébe került. A blu-News megjegyzi: a párizsi mészárlás helyeslése önmagában is alkalmas a köznyugalom megzavarására. Akár három évre is rács mögé kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik