Nagyvilág

Krokodiltámadásoktól tartanak Ausztráliában

A párzási időszakban különösen veszélyessé váló krokodilokra figyelmeztették a lakosságot és a turistákat Ausztrália északi részén a helyi hatóságok.

Tavaly négy ember hunyt el krokodiltámadás miatt a térségben, ennyien még sohasem vesztették életüket a hüllők miatt egy év leforgása alatt. Az északi területek vadvilágát felügyelő szakemberek szerint a kirándulók és turisták kedvelt célpontjának számító Katherine folyó környékéről számos bejelentést kaptak nagy méretű krokodilok megjelenéséről.

A nedves évszak a torkolatban élő vagy sósvízi krokodilok szaporodási időszaka. A nőstényekért folyó küzdelemben a domináns hímek kiüldözik a területükről a többi hímet” – ismertette a vadvilágot felügyelő szervezet (PWCNT).

A szakemberek arra hívták fel a helyi lakosság és a turisták figyelmét, hogy a folyó vízszintjének emelkedése miatt a krokodilok szabadabban közlekednek és telepednek le a folyó bármely szakaszán. “Ezért nagyon fontos az elővigyázatosság. Ne kockáztassák az életüket!” – fogalmaztak a felhívásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik