Nagyvilág

Arcába robbant az ATM a rablónak – videó

Egy majdnem Darwin-díjas próbálkozás az ausztráliai Darwinból. Térfigyelő kamera rögzítette az esetet.

A félresikerült rablási kísérlet hétfőn, helyi idő szerint hajnali 3 óra előtt történt az ausztráliai Északi terület fővárosában. A felvételen látni lehet, ahogy az arcát egy pólóval eltakaró férfi odamegy a bankautomatához, valamint belehelyez, majd tüzet gyújt, és a lángokat az ATM-hez érinti. Ami abban a pillanatban fel is robban, ledöntve a férfi a lábáról, aki több métert zuhant hátra a robbanás erejétől.
 

A rendőrség közlése szerint a rabló nem szenvedett súlyos sérüléseket az elrontott robbantásos ATM-rablás miatt. A gép azonban „teljesen megsemmisült” – jelentette ki Bob Harrison helyettes rendőrkapitány. A rendőrség szerint a rabló „valamilyen gázt” ereszthetett bele a gépbe, és azt berobbantva akart az ATM-ben lévő pénzhez hozzájutni. Ez nem sikerült: üres zsebbel volt kénytelen távozni – és a papucsai nélkül, mezítláb, mert lábbelije a robbanáskor lerepült a lábáról.

Harrison közlése szerint nem igazán lehet a „kifinomult” jelzőt használni a rabló próbálkozására, ami alapján ki lehet jelenteni, hogy „nem egy szakértelemmel rendelkező ember” követte el.

“Egy új automatára lesz szükség” – teljesen megsemmisült a gép a túl erősre sikeredett robbantásban
Fotó: NT Police 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik