Nagyvilág

McCaint nem izgatja a magyar kormány reakciója

john mccain (john mccain, )
john mccain (john mccain, )

A republikánus szenátor az AFP-nek nyilatkozott a budapesti nagykövetről szóló vitában Magyarországról tett állításairól.

John McCain kedden, a Colleen Bell budapesti nagykövetté választásáról szóló vitában mondta azt Orbán Viktorról, hogy neofasiszta diktátor, aki Vlagyimir Putyinnal bújik ágyba.

A repbulikánus szenátor a hírügynökségnek azt mondta, hogy nem aggódik amiatt, hogy miként fogadta a magyar kormány a megjegyzéseit. Hozzátette, hogy idén januárban tett budapesti látogatásakor próbálta arra ösztönzi Orbán Viktort, hogy változtasson politikáján. Nyilvávalóan azt választotta, hogy nem így tesz – mondta McCain.

A szenátor emlékeztetet rá, hogy Magyarország első alkuja idén Putyinnal a paksi bővítésről, valamint a média „lehordása” csak pár példa Orbán neofasiszta viselkedésének listájáról.

„Nagyon jól tudják Európában, hogy miket művel. Ez senki számára nem újdonság” – fűzte hozzá.

A szenátor kijelentései miatt szerdán Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztériumba (KKM) bekérették André Goodfriendet, az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét. A tárcavezető, Szijjártó Péter Brüsszelben úgy reagált: a magyar polgárok idén háromszor nyilváníthattak véleményt arról, hogyan képzelik el az ország jövőjét, és mindhárom alkalommal meglehetősen egyértelmű véleményt fogalmaztak meg ezzel kapcsolatban, amit mindenkinek illik tiszteletben tartania.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik