Nagyvilág

Ilyen durván még nem beszéltek Orbánról az USA-ban

john mccain (john mccain, )
john mccain (john mccain, )

A szenátus vitáján neofasiszta diktátorként utalt a magyar miniszterelnökre Barack Obama amerikai elnök korábbi kihívója.

John McCain republikánus szenátor azt mondta a Colleen Bell budapesti nagykövetté való kinevezéséről szóló vitán, hogy nincs ellene a politikai kinevezéseknek, tudja, hogy játsszák ezt a játékot. “Azonban a magyar nemzet a küszöbén áll annak, hogy egy neofasiszta diktátornak engedje át az önrendelkezését, aki Vlagyimir Putyinnal bújik ágyba” – fogalmazott. Ezért nem tartja jó ötletnek, hogy egy szakképzetlen valakit nevezzenek ki az országba nagykövetnek.

McCain egyébként azt mondta Magyarországról, hogy nagyon fontos nemzetbiztonsági szempontból az USA-nak. Colleen Bellt végül megszavazták.

A republikánus szenátor nem először beszélt az orosz-magyar viszonyról. A Euronewsnak a múlt hétvégén adott interjújában azt mondta, hogy Putyin megfélemlítette Magyarországot.

A 444.hu rákérdezett McCain irodájánál, hogy valóban a magyar miniszterelnökről beszélt-e a szenátor. Sajtósa, Julie Tarallo írásban válaszolt a lapnak: “McCain szenátor Orbán miniszterelnökre utalt.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik