Nagyvilág

Nem szállt le a nagyi a segélyhívóról, bíróság elé került

A hatvanhét éves asszonyt többször figyelmeztették, hogy ne telefonálgasson feleslegesen, de hiába, nem hallgatott senkire.

Bűnösnek találta egy ausztráliai bíróság a hatvanhét éves Valerie Dawn Gough-t a segélyhívószám indokolatlan tárcsázásban, illetve a rendszer működésének veszélyeztetésében. A három gyermekes, négyunokás hölgy éveken át, gyakorlatilag állandóan a vonalon lógott – írja egy helyi lap.

Az asszony öt év alatt több mint ezer alkalommal a hívta a segélyvonalat. A bírósági ítélet szerint nem csak, hogy feleslegesen, de meglehetősen agresszíven is: többször fenyegette, és zaklatta azokat, akik felvették a kagylót.

Csak a tavaly háromszázszor telefonált, a rekordja egy nap alatt tíz hívás volt. Passziója amellett, hogy a vonal foglalása miatt veszélyes, meglehetősen drága is volt: a legóvatosabb becslések szerint is legalább egymillió dollár közpénzt emésztett fel.

Az ügyész, Richard Chedzey a bíróságon elmondta, hogy a hölgyet több levélben is figyelmeztették, hogy hagyjon fel a telefonálgatással, mert ezzel veszélyezteti a segélyhívó rendszert, de a ahelyett, hogy a nő hívási elmaradtak volna, egyre gyakrabban telefonálgatott.

A bíróság az idős nőt eltiltotta a segélyhívó vonal használatától. Ha egyszer tényleg bajba kerülne, egy családtagját kellene megkérnie, hogy hívjon hozzá segítséget. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik