Nagyvilág

Rejtélyes múmiát találtak egy egyetem tetőteraszán

Senki sem tudja, hogyan került oda, mennyi ideig hevert ott, és azt sem, kié lehet a holttest.

Már megint holttestek miatt szerepel a hírekben a madridi Complutense Egyetem orvostudományi részlege, aminek anatómiai tanszékének pincéjében tavasszal több mint kétszáz holttestet találtak a pincében, ahol egymásra hányva, szobahőmérsékleten tárolták a tudományos célokra felajánlott testetek. Most újabb horrorisztikus felfedezést tettek a tanszék épületében.

A spanyol sajtóban megjelent beszámoló szerint október 29-én az egyetem egyik professzora az épület egyik tetőteraszán bukkant rá véletlenül egy, már mumifikálódott holttestre. Az egyetem közlése szerint a test egy olyan épületben volt, amit már 25-30 éve használaton kívül van. És azt is tudatták, hogy múmia mellett még két csontvázra is bukkantak.

Egy szóvivő állítása szerint a holttest „egy megfelelően védett helyen volt”, de a The Local spanyol kiadásának közlése szerint egészen más képet festett az esetről egy belső vizsgálat, ami szerint a kérdéses helyen „minimálisan elfogadható higiéniai és biztonsági előírások” sem voltak betartva.

Egyelőre az egyetemen senki sem tudja, hogy a mumifikálódott holttestet hogyan és mikor kerülhetett a teraszra, és azt sem lehet tudni, hogy kinek a holttestéről van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik