Nagyvilág

Horror: több száz holttestet tároltak a klinika pincéjében

A madridi egyetemi kórház alagsorában évek óta horrorisztikus körülmények között tárolják a tudományos céllal felajánlott holttesteket.

Az El Mundo riportja szerint az egyetemi kórház anatómiai intézetének pincéjében egy huszonöt négyzetméteres helyiségben, szobahőmérsékleten tárolják évek óta a holttesteket. A spanyol lap szerint 250 testet tárolnak így, a pincében pedig elviselhetetlen bűz terjeng. Egyes holttestek pedig már hét éve ott lehetnek, jórészük már mumifikálódott.

Nem találnak új embert

Ramón Mérida, az intézet vezetője a lapnak elmondta, hogy a krematórium vezetője tavaly decemberben nyugdíjba ment, az ő helyére pedig még senkit nem találtak, ezért gyarapodhatott fel a pincében a holttestek száma. Az állás azért maradhat ilyen hosszú ideig betöltetlen a magas munkanélküliséggel küzdő Spanyolországban, mert szakszervezeti vezetők állítják, az intézet által használt, 1991-ben épített kemencéből használat közben egészségre ártalmas gázokat lélegeznek be az ott dolgozók.

Az intézetvezető állítja, a krematórium teljesen biztonságos, új kemencére pedig sajnos nincs forrásuk. Ugyanakkor azt elismerte, hogy – szerinte – vannak olyan holttestek a pincében, melyek már öt éve ott vannak.

A klinika később azt ígérte, hogy néhány napon belül megpróbálnak megállapodni egy temetkezési vállalkozóval, aki elszállítja a testeket.

Tudtunk róla, de

A Hír24-nek sikerült beszélni egy korábban ott dolgozó alkalmazottal, aki elmondta, tudtak a rengeteg holttestről a pincében, de erről nem szabadott beszélni. „Tudtuk, hogy rengeteg test van az alagsorban, éreztük is, de az állásunkkal játszottunk volna, ha kinyitjuk a szánkat. Inkább tudomást sem vettünk róla.”

„Több holttest már mumifikálódott is, szobahőmérsékleten ez nem meglepő. Azon csodálkozom, hogy ez eddig senkinek nem tűnt fel, mert a bűz elég orrfacsaró” – árulta el forrásunk.

Az El Mundo képeket is közöl, ezek a nyugalom megzavarására erősen alkalmas felvételek, csak erős idegzetű olvasóink kattintsák. A kórház vezetése szerint a képek közlése kegyeletsértő, bár azok eredetiségét nem vitatták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik