Nagyvilág

Három halott újszülöttet találtak a mocsokkal teli házban

Vegyvédelmi öltözékben mertek csak bemenni az épületbe a közegészségügyi hatóságok emberei, akiknek négy napba telt, mire kitakarították a házat, ahol négy gyerek élt.

A massachusettsi hatóságok csak most hozták nyilvánosságra azokat a fényképeket, amiket a Blackstone városában található házban készítettek, mielőtt az épületet hatósági utasításra a földig rombolták, mert annyira eluralkodott benne a kosz, hogy már menthetetlenné vált. „Szörnyű volt. Teljesen hihetetlen, és felfoghatatlan” – mondta el az necn.com című helyi híroldalnak Daniel Keyes, aki egyike volt azoknak az önkormányzati dolgozóknak, aki dokumentálta az házban lévő állapotokat.

A házban mindent szemét és kosz borított, ami között használt pelenkák, kutyaürülékek is voltak. Egyes szobákban egészen a plafonig ért a szemét, az épületet patkányok és rovarok lepték el, és Keyes elmondása szerint négy állattetemet is találtak, köztük egy kutya maradványait. Az önkormányzat emberei 90 órát töltöttek el az állapotok dokumentálásával, mielőtt lebontották az épületet

 
Ilyen körülmények között élt négy kisgyerek is a Blackstone városában álló házban, ahol három újszülött maradványaira bukkantak
 

A házra az egyik szomszéd hívta fel a hatóságok figyelmét még augusztus végén, miután az ott élő egyik gyerek, egy tízéves fiú, átment hozzá azzal, hogy öthónapos húga nem hagyja abba a sírást, és nem tud vele mit kezdeni. A szomszéd, látva a házban lévő állapotokat azonnal jelentette az esetet a hatóságoknál, és az épületben élő négy gyereket a gyermekvédelemnél helyezték el.

Amikor egy héttel később a hatóságok házkutatást tartottak, az egyik szekrényben, a fogasokra akasztott zsákokban bukkantak a három újszülött holttestére. Az ott élő 31 éves Erika Murray ügyvédjének elmondása szerint egy biztosan élve született és pár napos volt, amikor meghalt. Az újszülöttek halálának pontos okát még nem tudták megállapítani a hatóságok. Munkájukat nehezíti, hogy két holttestből már csaj csontvázak maradtak.

 Hatósági utasításra a földig rombolták az épületet, ami menthetetlenül koszos volt
Fotó:Europress 

A nő ellen – aki barátjával együtt élt a házban négy gyerekével – egyebek mellett gyermekbántalmazás, és gyerekhalál elhallgatása miatt indítottak vádat, és csak egymillió dolláros óvadék ellenében védekezhetne szabadlábon. Tárgyalását az előző héten januárra halasztották.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik