Közélet

Túl koszosnak találták, ezért nem vitték el a mentők

A 44 éves nőt először ölben vitte el gyalog barátja az egy kilométerre lévő kórházba. Másnap is hívták a mentőket, de akkor már ki sem mentek.

A mentősök csütörtökön még kimentek a legnagyobb dél-afrikai város, Johannesburg hatalmas nyomornegyedében, Sowetóban élő nőhöz, de nem voltak hajlandóak elvinni a súlyos állapotban lévő nőt, mert túl koszosnak ítélték megjelenését – közölte a Daily Sun című helyi lap. A mentőautó elhajtott, otthagyva a földön fekvő Sarah Bezuidenhooutot, akik végül barátja cipelt el gyalog a több mint egy kilométerre lévő kórházba. Ahol infúzióra kötötték, majd hazaküldték.

Egy nő sétál Johannesburg híres nyomornegyedében, Sowetóban
Fotó:AFP

A nő szomszédja a lapnak elmondta: másnap Sarah állapota még rosszabb lett, csak agonizálva feküdt a földön. Amikor azonban mentőt akartak hívni hozzá, a segélyhívó egész egyszerűen letette a telefont, amikor megmondták, hogy hova kérik a mentőt. A szomszéd elmondása szerint a nő olyan rosszul volt, hogy önerőből már képtelenek voltak becipelni a kórházba. Hat órán át vártak, és végül tűzoltók érkeztek segítségükre. A nő azonban akkor már halott volt.

Az esetről szóló cikk megjelenése után a mentőszolgálat szóvivője közölte, hogy „nagyon komolyan veszik” az esetet, és kivizsgálják azt, amint a család formális panaszt emel náluk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik