Közélet

Hullával élt együtt egy család, ürülékkel teli házban

Az épület, ahol egy apa élt három gyermekével és bátyja holttestével, annyira undorítóan mocskos volt, hogy le kell rombolni.

„Groteszk életkörülmények” – így jellemezték az új-mexikói hatóságok a South Valley városában álló épületben tapasztaltakat, miután egy bejelentés után kivonultak a házhoz. A KOAT televízió beszámolója szerint a házban mindent emberi ürülék borított, „fekália volt a padlón és az ágyakon, a konyhában mindenhol mosatlan edények álltak halomban és mindenfele rohadó ételmaradékok voltak”. Valamint egy férfi holtteste az egyik ágyban.

A halott férfi a házban élő 44 éves Terry Cunningham bátyja volt, aki a beszámoló szerint a rendőrség kivonulása előtt több nappal halt meg. A házban élt még Cunningham három gyermeke is: egy 9 és egy 11 éves lány, valamint egy tolószékben élő 15 éves fiú. A gyerekek hálószobájának nem volt rendes teteje, csak egy fekete fólia védte őket az esőtől. Elmondásuk szerint apjuk csak hetente egyszer engedélyezte, hogy fürödjenek.


Egy holttesttel együtt éltek az ürülékkel teli “mocskos” házban
Fotó:KOAT

Cunninghamet a rendőrség letartóztatta, és gyermekbántalmazás vádjával indítottak eljárást ellene. Azt nem lehet tudni, hogy a gyerekeket állami gondozásba vették-e vagy anyjukhoz kerültek.

Közben a házat – ahova öt éve költözött be a család – le fogják rombolni, mert menthetetlenül koszossá vált. Az épület tulajdonosa a televíziónak elmondta: a ház annyira undorító állapotban van, hogy inkább be sem tette oda a lábát, hogy felmérje a károkat, és a takarítást a buldózerekre bízza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik