Nagyvilág

Cambridge mintadiákjából lett pszichopata gyilkos

Tíz éve még a brit elitegyetem legendás evezőscsapatának tagja volt a pszichopata bankár, aki két prostituáltat késelt halálra Hongkongban.

 

Kevesebb mint 10 évvel ezelőtt Rurik Jutting mintadiák volt a Cambridge Egyetemen. Fiatal és sportos, az egyetemi evezőscsapat tagjaként minden nap órákat töltött a Cam folyón.  Egykori évfolyamtársai szerint nagyon vonzó srác volt, és szellemes, de valahogy furán arrogáns, túlságosan is elégedett önmagával. Az ígéretes tehetség szörnyeteggé vált: két ázsiai prostituáltat késelt halálra hongkongi luxuslakásában a múlt héten. Ott, ahol előtte kokainban és alkoholban úszó, háromnapos orgiákat rendezett. Az Amerikai Psychot valóra váltó fiatalemberről a Daily Mail írt hátteret.

Miután Rurik Jutting végzett Cambridge-ben, ahol jogot és történelmet tanult, a bankszektorban kezdett karriert. Először a Barclaysnél, majd Merrill Lynchnél dolgozott Londonban. Tavaly nyáron költözött az egykori brit gyarmatra, Hongkongba, hogy az utóbbi cég ottani kirendeltségén folytassa pályafutását, évi 350 ezer fontos (kb. 138 millió forint) fizetésért.

 Fotó: Facebook

A Juttinghoz hasonló keresettel rendelkezők körében az ázsiai kikötőváros a hedonizmus Mekkája. Ő maga is korán rákapott arra, hogy rendszeresen két-három nővel feküdjön le egyszerre, illetve hogy többnapos orgiákat tartson, melyeken jelentős mennyiségű kokain tartotta ébren a résztvevőket. Néhány kolléga szerint a tivornyák után Jutting napokig olyan volt a munkahelyén, mint egy agresszív zombi.

Amikor a 29 éves férfit szombat éjjel letartóztatták egy belvárosi felhőkarcoló harmincegyedik emeletén lévő luxuslakásában, már nyomokban sem emlékeztetett arra a fiúra, aki Cambridge evezőscsapatával versenyzett. Elhízott, a tekintete ködössé és zavarossá vált.

A régi barátok éles elméjű, tehetséges srácként emlékeznek Juttingra, aki inkább vezető típus volt, semmint olyan, aki másokat követ. A végletekig pedáns volt és kiegyensúlyozott, de bizonyos fokig önző és önelégült is. A régi osztálytársak azt mondták, már azon is meglepődtek, hogy a friss fotói alapján Jutting mennyire elhanyagolta magát, a gyilkosságok pedig egyenesen sokkolták őket.

Ahogy a férfi egyre feljebb kapaszkodott a pénzügyi ranglétrán, egyre inkább ráérzett a felső tízezer életének ízére. Gyönyörű nőket vitt a legjobb éttermekbe a világ legegzotikusabb helyein, télen síparadicsomokba járt, Londonban pedig exkluzív magánklubokban kapcsolódott ki. Mielőtt Hongkongba költözött Sonya Dyer, divatmodellel jár.

Jutting korábban jegyben járt egy Sarah Butt nevű nővel, akivel még Barclaysnél dolgoztak együtt, a nő azonban New Yorkba költözött és megcsalta a férfit. Egy ideig próbálták megmenteni a kapcsolatukat, de a férfi végül nem tudott túllépni a hűtlenségen, ezért szakítottak.

Jutting Hongkongba költözött, ahol őrült életbe kezdett. „Hatalmas volt rajta a nyomás, sokszor tizenkét-tizenhat órákat dolgozott, éjszakába, sőt hajnalba nyúlóan” – mondta egy kollégája. Szabadidejét viszont a város piroslámpás negyedében, prostituáltaknak és a kokainnak szentelte. A férfi már korábban is nehezen viselte a megterhelést, amit a pozíciója megkívánt tőle. Egy korábbi ismerőse szerint Jutting egyszer már megpróbálta megölni magát, valószínűleg a munkahelyi stressz és az amiatt kialakuló depresszió miatt.

A feltételezések szerint a férfi akkor is öngyilkosságra készült, amikor egy hete, váratlanul felmondott, és amikor feltehetőleg az első áldozatával végzett. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik