Nagyvilág

Késsel végzett áldozataival a pszichopata bankár

Két prostituáltat szabdalt halálra hongkongi luxuslakásában egy fiatal brit pénzügyi szakember.

Egy 29 éves brit bankár áll bíróság elé november 3-án, hétfőn, Hongkongban. Gyilkossággal vádolják, miután a rendőrség két nő holttestét találta meg a férfi lakásán – írja a The Guardian című brit lap.

Egykedvűen felelt igennel Rurik George Caton Jutting, amikor a bíró megkérdezte tőle, hogy megértette-e: kettős gyilkossággal vádolják a 30 éves, Jesse Lorena Ruri, illetve a 25 éves Sumarti Ningsih mögöléséért. A férfit Halloween éjszaka vették őrizetbe, miután rendőrt hívott a lakására. Az egyik belvárosi felhőkarcoló 31. emeletén lévő luxuslakásba kiérkező egyenruhások az egyik szobában vérbe fagyva találták a Fülöp-szigetekről származó prostituáltat, Rurit.

 Jutting és áldozatai (fotó: Facebook)

A nő még élt, de a torkán és a farpofáin húzódó mély, vágott sebek miatt rövid idő alatt elvérzett. A rendőrök alapos házkutatásba kezdtek, nyolc órával később, az egyik erkélyen egy méretes bőröndöt találtak, benne a szintén prostituált, indonéziai Ningist kis híján lefejezett holttestével. A nő végtagjai össze voltak kötözve, a rendőrök úgy gondolják, legalább öt napja halott lehetett – írja a Daily Mail.

A lakásban különböző szexjátékok mellett jelentős mennyiségű kokaint találtak, illetve egy 30 centiméteres kést, amelyikkel Jutting feltehetően elkövette a gyilkosságokat. Egy helyi lap szerint a férfi zavart állapotban volt, és összefüggéstelenül beszélt, amikor a rendőrök megérkeztek. Előző este a férfi egy hasonlóan zavaros automatikus válasz e-mailt állított be a munkahelyén, a Bank of America Merrill Lynchnél.

„Nem vagyok az irodában. Sürgős ügyben, vagyis valójában bármilyen ügyben kérem forduljon valakihez, aki nem egy őrűlt pszichopata. Ha elszabadulnak a dogok, forduljon Istenhez, mivel az ördög valószínűleg igen elfoglalt lesz (az utolsó sor csak abban az esetben értendő, ha sikerrel járok)” – kapta mindenki válaszban, aki a hétvégén levelet írt Juttingnak. A nyomozók szerint az üzenetből az derül ki, hogy a férfi öngyilkosságra készült.

Jutting tavaly júniusban költözött Londonból Hongkongba, az egykori brit gyarmatvárosba, ahol a hozzá hasonlóan rengeteget kereső pénzügyi szakemberek hírhedten hedonisztikus életet élnek. Jutting egy hete, egyik pillanatról a másikra felmondott a munkahelyén, és azt írta ki a Facebook-profilján:

„Lelépek a peremről. Egy nagyon nehéz, új utazás kezdődik. Félek és ideges is vagyok, ugyanakkor izgatott. Mindig az első lépés a legnehezebb.” A bejegyzés nagyjából azon a napon születhetett, amelyiken a bőröndbe csomagolt nőt megölhették.

Amikor a rendőrök kiérkeztek Jutting lakására, rögtön kihallgatták, majd őrizetbe vették. Azóta több kihallgatása is volt, és úgy tűnik, teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal. A helyi sajtó értesülései szerint az ügyben újabb áldozatok felbukkanása is várható, ugyanis a Jutting telefonján található több mint kétezer fotó között több olyat is találtak, amik meggyilkolt nők holttestét ábrázolják.

A hátborzongató esetről szóló beszámolók alatti hozzászólásokban egyre többen emlegetik Bret Easton Ellis kultuszregényét, és a belőle forgatott horrorfilmet, az Amerikai psychót. A történet egy kettős életet élő fiatal férfiről, Patrick Batemanről szól, aki egyszerre sikeres és gazdag bankár és prostituáltakat ölő, őrült sorozatgyilkos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik