Nagyvilág

Hatalmas a felháborodás a „Prága ringyói” csoport miatt

Nyilvánosan alázzák meg volt barátnőiket egy Facebook oldal követői, a szerkesztők buzdítására.

Néhány hét alatt több mint tízezer követőt gyűjtött a súlyosan megalázónak és veszélyesnek ítélt Pražské Roztahovačky, vagyis „Prága Ringyói” című Facebook csoport. Az oldal üzemeltetői arra kérték követőiket, hogy osszák meg az oldalon a fotóit, illetve írják le szexuális szokásait azoknak a nőknek, akikkel korábban lefeküdtek – írja a Daily Mail.

A csoport azokhoz a „bosszúpornó” oldalakhoz hasonlóan működött, ahová csalódott férfiak töltötték fel azokat az ex-barátnőikről szóló aktképeket, vagy közös szexvideókat, amiket még akkor készítettek, amikor a pár között még dúlt a szerelem, és tökéletesen megbíztak egymásban.

 Fotó: Facebook

A Pražské Roztahovačky oldalán a képek tipikusan fehérneműs nőket ábrázolnak (az oldal szabályai szerint ugyanis tilos a pornográfia), és olyan feliratok vannak alatta, hogy: „ez a lány 13 évesen veszítette el a szüzességét, azóta fél Prágával lefeküdt már, igazi ringyó”.

Bár az oldal nem adja meg a fotókon szereplő nők neveit, de az arcuk alapján könnyen beazonosíthatóak. Az oldal hatalmas felháborodást váltott ki, a kritikusai megjegyzik, hogy a szerkesztők és feltöltők személyes adatokkal élnek vissza, melyek valóságtartalmát ráadásul bizonyítani sem tudják.

A prágai rendőrség úgy nyilatkozott, hogy vizsgálják az ügyet, és amint lehet, megteszik a szükséges lépéseket. Bár a Facebook időközben elérhetetlenné tette az eredeti oldalt, a szerkesztők máris létrehoztak egy újat, ugyanazzal a névvel. Az alig három napja létrehozott csoportnak már több mint háromezer követője van.   

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik