Belföld

Deutsch szerint a Facebookon lehet bunkónak lenni

Most reggeli rádióbeszélgetésben ekézte Amerikát és az ügyvivőt a Fidesz EP-képviselője.

Deutschot a jobboldali Lánchíd rádió kedd reggeli műsorában kérdezték hétfői Facebook-posztja nyomán a magyar-amerikai viszonyról. „Okos dolog-e leötödvonalbeli CIA-ügynöközni Amerika Magyarországra delegált öklét?” – kérdezte Deutschot a műsorvezető. A politikus erre azt felelte, hogy az elmúlt időszak történései szerinte Amerika részéről nem vallanak olyan magatartásra, melyek arra utalnának, hogy a két ország szövetségi viszonyban van. A képviselő szerint más műfaj egy közösségi portálon megszólalni, mint egy „tekintélyes rádió reggeli műsorában”, a Facebookon „a műfajnak megfelelően fogalmazott” – véli.

Deutsch szerint messzemenő következtetéseket lehet levonni abból, hogy André Goodfriendnek, az Egyesült Államok budapesti ügyvivőjének Facebook- és Twitter-oldalán nincs olyan kép, melyen az látszik, hogy a Békemeneten masírozik és még egy „twittercsiripet sem követett el” azzal kapcsolatban, hogy ő is ott volt, ellenben az internetadó elleni tüntetésről tett fel képet.

Szerinte az amerikai diplomaták megnyilatkozásaikkal szinte mindig a baloldal mellett álltak ki, de elmúlt az az idő, amikor az amerikai nagykövetségi megnyilvánulásokhoz jó képet kellett vágni. Deutsch szerint a kritikákat el kellene engedniük a fülük mellett.

Ezután a műsorvezető azt a nagyszerű kérdést tette fel, miszerint meddig lehet önmérsékletet tanúsítani, miközben Deutsch testközelből látja, hogy Brüsszel nem mindig az érvek és a kulturált beszéd iskolapéldája? Deutsch erre azt mondta, hogy „higgadtan, nyugodtan, mérlegelve”, visszafogott hangnemben kell megnyilvánulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik