Nagyvilág

Barikádokat bontott a rendőrség Hongkongban

Megtisztította a barikádoktól Hongkongban a rendőrség péntek reggelre a város egyik legforgalmasabb negyedében, Mongkokban a tüntetők által elfoglalt utat, illetve útkereszteződést.

A hongkongi rendőrség immár harmadik napja hajtott végre gyors kora reggeli akciókat, amelyek során több százan szabaddá tették a közterületet, a tüntetőket egyrészt körbevéve, másrészt a diákok által tákolt és többnyire bambuszból szerelt barikádokat, torlaszokat lerombolva. Az utak védelmére fémkordonokat állítottak. A művelethez kéziszerszámokat, helyenként teherautókra szerelt darukat használtak – adta hírül az MTI.

Pénteken a sátrakat és ernyőket is  eltakarították, de folyamatosan azt hangoztatták, és ezt erősítette meg parancsnokuk is, hogy akciójuk a területfoglalás felszámolására és nem a tüntetők ellen irányul. A tüntetők – mondták – az utak mellett maradhatnak és „megtarthatják tulajdonukat”. A diákok egy része próbára tette a rendőrök elszántságát, és az aszfaltra feküdt vagy leült. Mások hangosan fogadkoztak, hogy visszatérnek a társaikkal együtt. Egy csoport máris kísérletet tett az egyik út elfoglalására, de nem járt sikerrel.

A legfrissebb jelentések szerint az érintett területen már részlegesen megindult a forgalom, az első autókat motoros rendőrök kísérték fel. Civil ruhás rendőrök az út mentén sorfalat állva tapssal üdvözölték őket.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik