Nagyvilág

Aknagránát ölt meg egy négyéves izraeli fiút

Óvoda közelében csapódtak be az aknagránátok. Netanjahu megtorlást ígért a gyerek halála miatt.

A Gázai övezetből kilőtt aknagránát áldozata lett egy négyéves kisfiú péntek este egy dél-izraeli településen, három palesztin pedig egy izraeli légicsapásban halt meg az övezet középső részén lévő egyik menekülttáborban.

Aknagránátok sorozata csapódott be a Gáza-övezet közelében lévő Nahal-Ozban, egy óvoda közelében – közölte szombaton egy izraeli katonai szóvivő és az izraeli mentőszolgálat.

Azóta, hogy kedden kiújultak a harcok a felek között, ez az első izraeli halálos áldozat, a Gázai övezet elleni izraeli hadművelet július 8-i kezdete óta pedig az első fiatalkorú izraeli halálos áldozat. Összesen 68 izraeli halt meg, közülük 64 katona volt. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök megtorlást ígért a kisfiú halála miatt.

A három palesztin, aki egy izraeli légicsapás áldozata lett, mind egy házban tartózkodott a nuszeirati menekülttáborban – közölték a palesztin mentők. Egyikük egy 47 éves nő volt – tették hozzá. További hét palesztin megsebesült a légicsapásban.

A harcok keddi kiújulása óta 79 palesztin vesztette életét. Július 8-a óta 2092 palesztin halt meg az ENSZ szerint, 70 százalékuk civil volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik