Nagyvilág

Izrael nem adja fel

Izrael folytatja a harcot a gázai övezetben mindaddig, amíg el nem éri célját - mondta Benjámin Netanjahu miniszterelnök.

“A hadsereg teljes erővel tovább cselekszik, hogy végrehajtsa a hadjárat céljait, biztosítsa a nyugalom és a biztonság hosszú távra szóló visszaállítását Izrael polgárai számára, jelentős csapást mérve a terror infrastruktúrájára” – mondta Netanjahu.

“Erőink ezekben az órákban fejezik be a gázai övezet terroralagútjainak semlegesítését, már több tucat alagutat felszámoltunk” “Miután befejezte munkáját az alagutakkal, a hadsereg további tevékenységét csak a biztonsági követelmények határozzák meg” – mondta konkrétumokat nem említve az izraeli miniszterelnök.

Az izraeli hadsereg szombaton, a Hamász ellen indított “Erős Szikla” hadművelet huszonhatodik napján megkezdte a kivonulást több lakott körzetből a gázai övezetben, de az izraeli szakértők szerint egyelőre nem vonulnak ki az övezet teljes területéről, a határ mentén bizonyos részeken katonaság fog állomásozni.

Délután arról írtunk, hogy a hadsereg már felszámolta a Hamász radikális palesztin szervezet gázai alagútjainak döntő többségét, és egy-két napon belül teljesíti a szárazföldi akció megindításakor kitűzött célokat. Ennek eredményeként pedig Izrael Nem tárgyal a Hamásszal, hanem egyoldalúan és fokozatosan befejezi a gázai hadműveletet és kivonul a térségből – döntött az izraeli nemzetbiztonsági kabinet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik