Nagyvilág

Kirabolták, Egyiptomban ragadt a magyar nő

Az asszony minden értékét elvitték Hurghadában, és a bürokrácia miatt haza sem tud jönni, már több mint egy hete.

Hivataltól hivatalig rohangál a nő, akinek táskáját július 21-én egy taxiból kinyúlva rabolták el az egyiptomi Hurghadában. Mindene benne volt: a telefonja, a pénze és az összes irata – írja a Blikk.

Elment a rendőrségre bejelentést tenni, ahol mint fogalmazott egy sajtcetlire vették fel a jegyzőkönyvet, nem volt sem tolmács, sem számítógép. Hogy igazolhassa, bűncselekmény áldozata lett, fel kellett utaznia az üdülővárostól 400 kilométerre lévő Kairóba.

Azért volt erre szükség, hogy a bevándorlási hivatalnál igazolást kérhessen, hogy érvényes vízuma volt. Ez kell ahhoz, hogy a konzulátuson kiállítsák az útlevelet. Emellett még az igazságügyi minisztériumba is elküldték néhány igazolásért. Egyiptomból csak akkor juthat haza, ha bebizonyítja, hogy érvényes vízummal érkezett, ezt azonban a holmijaival együtt ellopták tőle – számolt be a helyi bürokratikus útvesztőkről a lap.

Ráadásul az idő is szorítja, ha nem intéz el mindent gyorsan, és elkezdődik az egyhetes nemzetik ünnep, akkor újabb egy hétig ott ragad, hiszen olyankor minden zárva van, természetesen a hivatalok is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik