Nagyvilág

Maláj gép: újabb holttesteket találtak

Már több mint kétszáz áldozat földi maradványait összegyűjtötték.

Kijev nem tudja szavatolni a nemzetközi szakértők biztonságát a malajziai repülőgép lezuhanásának helyszínén, mivel a területet a kelet-ukrajnai szakadárok tartják ellenőrzésük alatt – hangoztatta Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök-helyettes vasárnapi sajtótájékoztatóján.

“Nem tudjuk a biztonságot szavatolni olyan területen, amelyet szakadár fegyveresek ellenőriznek, Oroszországtól pedig nem kaptunk garanciákat” – szögezte le.

Hrojszman bejelentette, hogy újabb 27 holttestet és 20 testrészt találtak a mentést végzők a katasztrófa helyszínén. Szavai szerint ezeket is a torezi vasútállomáson álló hűtővagonokba rakják, mint a korábban összegyűjtött 192 holttestet és 8 testi maradványt.

Kitért viszont arra, hogy a hűtővagonok még mindig a szeparatista fennhatóság alatt lévő Donyeck megyei Torezben vesztegelnek. “Jelenleg párbeszédet folytatunk annak érdekében, hogy a vonat a hűtővagonokkal elindulhasson” – tette hozzá.

Michael Bociurkiw, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelőinek szóvivője a nap folyamán egy korábbi sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a hűtővagonok Torezben maradnak a nemzetközi szakértők odaérkezéséig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik