Nagyvilág

Hűtővagonokban szállítják a maláj gép áldozatainak holttesteit – videó

Még mindig nincs információ sok áldozat maradványainak hollétéről.

Andrij Liszenko, az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője vasárnapi kijevi sajtótájékoztatóján elismerte, hogy a katasztrófát szenvedett malajziai utasszállító roncsai között megtalált holttestek zöméről az RNBO nem tudja, hol van – írja az MTI. Emlékeztetett arra, hogy 38 áldozat maradványait a szeparatisták szombaton egy ellenőrzésük alatt álló donyecki halottasházba szállították. Hozzátette, hogy a többi hollétéről nincs információja.

Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök-helyettes bejelentette, hogy 192 holttestet hűtővagonokban tárolnak; a szerelvény Torez város vasútállomásán állt vasárnap. A holttesteket nemzetközi megfigyelők kíséretében szállítják el, de azt hogy hova, egyelőre nem árulta el a miniszterelnök-helyettes.

A katasztrófát vizsgáló állami bizottsággal együttműködő válságközpont vezetője elmondta, hogy Harkiv megyében egy üzemben készítettek elő “speciális helységet” a holttestek fogadására. Az üzem pontos hollétét biztonsági okokból nem hozta nyilvánosságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik