Nagyvilág

Megfenyegették az RTL-vezért

Dirk Gerkens egy tekintélyes francia napilapban fakadt ki a reklámadó miatt.

Az RTL KLub vezérigazgatója arról panaszkodott a Libération szerdai számában, hogy a médiaiadó progresszív kulcsok miatt az RTL-t sújtja leginkább, míg a kormányközeli tulajdonosokhoz került TV2-nek nem is kell fizetnie. Az interjút a tekintélyes francia napilapban a 444 szúrta ki.

Gerkens így fakadt ki: „AZ RTL Klub fizeti majd az adó 65 százalékát, holott a reklámtortából csak 15 százalékos a részesedésünk. Idén 9,7 millió eurónak megfelelő forintot kell majd befizetnünk, a TV2-nek meg semmit. Ez egy komédia!”

Az RTL-vezérnek feltették azt a kérdést is, hogy a csatorna miért várt ennyit azzal, hogy politikai híradót készítsen. Azt válaszolta, hogy tabloidizációban a TV2-t követték, míg az RTL2-n igyekeztek politikai híradót csinálni.

Megfenyegették, testőrökkel jár

Gerkens szerint a médiaadóval a kormány azt szeretné elérni, hogy az RTL-csoport áron alul eladja a magyar érdekeltségeit. A vezérigazgató a TV2 eladását hozta fel példaként: akkor merült fel először a reklámadó bevezetése, és sikerült is elriasztani vele a TV2 iránt érdeklődő külföldi befektetőket, így a csatorna Gerkens szerint kormányközeli üzletemberekhez került.

Kiderült az interjúból az is, hogy Gerkens mostanában azért jár testőrökkel, mert egy közvetítőn keresztül fenyegetéseket kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik