Nagyvilág

Videón üzent a világnak a donyecki ellenállók vezére

Szerda éjjel videoüzenetet intézett a kelet-ukrajnai lakosokhoz, a kijevi kormányhoz, az európai és a nemzetközi közösséghez Pavel Gubarev, a Donbasszi Népi Ellenállás vezére: „Mienk lesz a győzelem!"

„Az elmúlt napokban a kijevi kormány a háborús bűncselekményeknek egy újabb adagjával szolgált. A szlavjanszki lakónegyedek elleni célzott tüzérségi támadás során ismét békés lakosok: asszonyok és gyerekek haltak meg. A hóhérok még egy újságírót is meggyilkoltak. Nekik már régóta egyre megy, hogy kire lőnek: lehetnek azok gyerekek, nők vagy újságírók.” – közölte Gubarev.

A vezér szerint genfi egyezményeket már rég felrúgták. „Ez az új fasiszta horda Nyugatról tör ránk, csakúgy, mint 70 évvel ezelőtt. Számukra fikarcnyit sem ér a békés lakosok élete, ha a bűnös, háborús céljaikról van szó.”

Szerinte az ENSZ Biztonsági Tanácsa hallgat, és a halottak százai sem elegendőek az összehívásához. „Európa eközben vígan dörzsöli a tenyerét, gyönyörködve az égő otthonainkban. Amerika meg nyíltan irányítja az eseményeket, és eteti ezeket a banditákat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik