Nagyvilág

Magyar nőkre rontott a sportlegenda

„K... p…-k, beszéljetek szlovákul, a magyar irritál”. Ezt mondta két nőnek a szlovák elnöki hivatal közönségszolgálati osztályának vezetője, aki mellesleg sportlegenda – írja az Új Szó.

A lapnak az egyik nő elmesélte, hogy egy bárban beszélgettek magyarul. A szomszéd asztalnál két idősebb férfi ült. Egyikük angolul kérdezte, milyen nyelven beszélünk. Mondták, magyarul, mire ő visszakérdezett angolul, miért. Ők azt felelték, hogy mert magyarok. A káromkodó nem más volt, mint Dárius Rusnák.

A világbajnok cseh hokiválogatott egykori csapatkapitánya, az államfői hivatal közönségszolgálati osztályának vezetője ekkor kezdett szlovákul kiabálni, káromkodni, hogy azonnal hagyják abba, mert őt ez irritálja. Az eset szemtanúi szerint Rusnákon meglátszott, hogy már egy ideje ivott a bárban. Két fiatal szlovák srác lépett közbe, hogy ne beszéljenek így nőkkel, ebből lett a lökdösődés, verekedés.

Kihívták a rendőröket, akik hivatalból indítottak eljárást garázdaság gyanújával, de a lap értesülései szerint nem kizárt, hogy a sértettek feljelentést is tesznek Rusnák ellen, akit megkeresett a lap, de ő először letagadta az egészet, majd látva, hogy ezt nem teheti, lerakta a telefont.

Az Új Szónak a köztársasági elnök szóvivője nem tagadta, hogy az eset pontosan úgy történt, ahogy azt a sértettek és szemtanúk állították. „Az államfői iroda senkinek, még saját alkalmazottjának ilyen viselkedésével sem azonosulhat. Még ha az incidensre munkaidőn kívül került is sor, ilyen magatartás elfogadhatatlan számunkra. Fontosnak tartjuk, hogy az ügyet rendesen kivizsgálják, mert ez a fajta viselkedés Rusnákra nem jellemző. Ha igazolják Rusnák bűnösségét, akkor az államfő irodája levonja a következtetéseket” – mondta a szóvivő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik