Nagyvilág

Pokolgépet robbantott a pártbizottságban

Rendre elutasították szociális támogatási kérelmét a kínai férfinek. Végső elkeseredésében követhette el a merényletet.

Házilag készített robbanószerkezettel a testére erősítve rontott be Kínában egy falusi férfi a kommunista párt helyi bizottságára, ahol felrobbantotta magát, a maga és egy másik személy halálát okozva, négy embert megsebesítve – számolt be a kelet-kínai Anhuj tartományból a China News Service kínai hírügynökség pénteken.

A jelentés szerint az Ancsing megyéhez tartozó falu pártbizottsága épp ülést tartott, amikor a merénylő a résztvevőkre támadt. Az elkövetőről helyi forrásokból annyit közöltek, hogy régi panaszosa volt a kormányzatnak, szociális támogatási kérelmét például rendre elutasították.

A helyi hatóságokkal vitában álló, helyzetüket kilátástalannak ítélő emberek Kínában már nem először folyamodtak a merénylet eszközéhez. Célpontjaik többnyire kormányzati hivatalok, de előfordultak már civilek elleni figyelemfelkeltő merényletek is. A közhivatalok eljárásaival, az ügykezelés elbírálásával elégedetlen, reménytelenségükben végsőkig elkeseredett panaszosok több ízben buszon követtek el támadást, ezeknek több halottjuk is volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik