Nagyvilág

Halálos áldozatai vannak az esőzésnek Kínában

Három ember halálát okozta az ítéletidő. 54 ezer embert kellett elköltöztetni a lakhelyéről, és több mint félmillió embernek okozott kárt a sok csapadék a déli és keleti országrészben - jelentette a kínai média hétfőn.

Hunan tartományban egy faluban földcsuszamlás okozta egy ember halálát, a másik két áldozatot a szomszédos Kuanghszi-Csuang autonóm területről jelentették. A két tartományi jogú területen csaknem kétezer lakás vált lakhatatlanná. A felhőszakadások a legtöbb helyen fennakadást okoztak a közlekedésben, az áramszolgáltatásban és a távközlésben, a nagyobb folyók és víztározók vízszintje megemelkedett.

Jünnan tartományban épületeket és hidakat sodort el a megáradt folyók vize, elárasztott egy vízerőművet és kárt okozott a gátakban. A Kuangtung tartományi Sencsen 2008 óta a legsúlyosabb esőzést szenvedte el vasárnap. Körülbelül kétezer autó került víz alá az utcákon, ötezer busz közlekedése vált lehetetlenné. A város a legmagasabb szintű riasztást léptette érvénybe.

Sencsenben csaknem 130 légi járatot töröltek, több mint hetvenet négy órát meghaladó késéssel indítottak el. A gyorsvasúti forgalmat ideiglenesen felfüggesztették, csakúgy, mint a tartományi székhelyen, Kantonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik