Tudomány

Töltőn lévő mobiltól kapott halálos áramütést

A 49 éves férfi az ágyában halt meg, a fejére szorított mobiltelefonnal a kezében.

A csak a vezetéknevén, Wu néven azonosított kínai férfi holttestére a lánya talált rá a család otthonában. A lány elmondása szerint, amikor fel akarta ébreszteni, és hozzáért a testéhez, enyhe áramütést érzett. Ezután kihúzta a töltőt a férfi kezében lévő telefonból, és akkor vette észre, hogy apja nem lélegzik. Azonnal kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét – írta az ECNS.

Az esetről szóló beszámoló szerint az orvosok égési sérüléseket találtak a férfi nyakán, valamint a kezén, amelyben a töltőn lévő telefont tartotta. Ez alapján az orvosok úgy ítélték meg, hogy Wu halálát áramütés okozta, a telefontöltő miatt. Az áldozat lányának elmondása szerint a telefont – egy iPhone5-öst – Wu Makaóban élő nővére küldte neki.

Azt nem lehet tudni, hogy a töltő eredeti Apple-gyártmány volt-e, vagy egy hamisítvány. Az biztos, hogy a telefon a haláleset után működőképes maradt, és a töltőn nem voltak égésnyomok. A család közölte, hogy nem tervezik kártérítési per indítását, mert az túl sok időt és pénzt emésztene fel.

Nem ez volt az első ilyen hír Ázsia keleti részéről. Tavaly júliusban még az Apple is vizsgálatot indított egy 23 éves kínai nő halála miatt, aki akkor kapott halálos áramütést, amikor hívást akart fogadni a töltőn lévő iPhone5-ösén. Novemberben pedig egy 28 éves thai férfi halálát okozta egy iPhone-töltő, amely nem eredeti Apple-gyártmány volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik