Nagyvilág

Vöröskereszteseket ejtettek túszul Donyeckben

Orosz szeparatisták támadtak péntek este a szervezet irodájára, ahol éppen gyógyszereket készítettek elő szállításra az ott dolgozók. A támadók elvitték az összes gyógyszert.

Elfogták, majd hét óra múltán szabadon engedték a Nemzetközi Vöröskereszt helyi irodájának több alkalmazottját a kelet-ukrajnai Donyeckben – közölte szombat reggel a szervezet egyik kijevi tisztségviselője, hozzátéve, hogy egyiküket megverték.

Irina Carjuk szerint a csoportnak egyetlen külföldi tagja volt, egy svájci állampolgár. Az önkényesen kikiáltott oroszbarát “Donyecki Népköztársaság” szóvivője pedig azt közölte: a vöröskereszteseket péntek este kémkedés gyanújával ejtették foglyul lázadók.

A RIA Novosztyi hírügynökség internetes oldalán korábban megjelent beszámoló szerint hét embert – mind férfi – túszul ejtettek. Hárman közülük önkéntesek, akik az ukrán fővárosból, Kijevből érkeztek. Egy további férfi külföldi állampolgárságú, hárman pedig helyi, donyecki lakosok – írta a RIA Novosztyi, azt állítván, hogy a külföldi francia.

Egy helyi kiadvány értesülése szerint ismeretlenek este ütöttek rajta a vöröskereszt irodáján Donyeckben. Az ott tartózkodó nőket elengedték, a férfiakat túszul ejtették.

A munkatársak azért voltak az irodában, hogy gyógyszereket készítsenek elő szállításra. Az ismeretlenek az ott található összes gyógyszert elrabolták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik