Nagyvilág

Nyolc szakadárt lelőttek Ukrajnában

A nyolc szakadár társaikkal megkísérelték elfoglalni a helyi belügyi parancsnokság épületét a stratégiai fontosságú Mariupol városban. Luhanszkban a szakadárok gyilkoltak meg egy házaspárt, Donyeckben pedig börtönbe törtek be.

A biztonsági erők és a szeparatisták között folyó tűzharcban a városi egészségügyi szolgálat szerint további négy ember megsebesült.

Eközben a szomszédos, kelet-ukrajnai Luhanszk megyében szakadárok agyonlőttek egy házaspárt, és súlyosan megsebesítették 10 éves kislányukat egy ellenőrzőpontnál.

Donyeckben maszkot viselő fegyveresek támadtak rá egy büntetés-végrehajtási intézményre. A támadók négy autón érkeztek a börtönhöz, egy Makarov pisztollyal és három töltény nélküli Kalasnyikov gépkarabéllyal rontottak be az őrszobára. A börtönőrök közül senki sem sérült meg. Az ügyben nyomozás indult.

A 0629 nevű helyi hírportál tudósítása szerint a lövöldözés helyi idő szerint fél tizenegy körül kezdődött a stratégiai fontosságú kikötőváros rendőrparancsnoksága és a nemzeti gárda laktanyája környékén, és jelenleg is folyik.

A mariupoli rendőrség egyelőre nem volt hajlandó kommentálni a lövöldözés hírét. Szemtanúk ugyanakkor azt mondták, hogy néhány fegyveres próbálja elfoglalni a rendőrparancsnokságot és a laktanyát.

A városi egészségügyi szolgálat közölte, hogy négyen, akiket kórházba szállítottak, automata fegyverekből kilőtt lövedékektől sebesültek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik