Nagyvilág

Putyin komolyan megfenyegette Ukrajnát

Következményei lesznek az "ukrán nép elleni akciónak", és azok érinteni fogják az orosz-ukrán állami kapcsolatokat is – mondta az orosz elnök.

Vlagyimir Putyin komoly népellenes bűncselekménynek nevezte a kelet-ukrajnai terrorellenes műveleteket – írja az MTI. Az orosz elnök azt mondta, hogy “amennyiben a jelenlegi kijevi rezsim a hadsereget kezdte bevetni Ukrajnán belül a lakosság ellen, akkor ez egy nagyon komoly bűncselekmény saját népe ellen”. Szerinte az Oroszországgal szomszédos Kelet-Ukrajnában folyó terrorellenes akció nem annak egy kiélezett szakasza, hanem “büntető művelet”.

Az ukrán belügyminisztérium szerint a biztonsági erők csütörtökön öt “terroristát” öltek meg a Donyeck megyei Szlovjanszknál, az ország keleti részében folyó terrorellenes művelet keretében. A szűkszavú közlemény szerint a hadsereg és a belügyminisztérium alá tartozó egységek az illegális oroszbarát fegyveres csoportok három útzárát semmisítették meg a város északkeleti részén. A harcok közben a biztonsági erők egyik tagja megsebesült.

Forrás: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik