Nagyvilág

Sötét hajú, büdös, pocakos férfi rabolhatta el Madeleine-t?

Magányos betörő állhat Madeleine McCann eltűnése mögött.

Mióta a londoni rendőrség tavaly nyáron újból elindította a nyomozást az eltűnt Madeleine McCann ügyében, szinte minden hónapban új információk és gyanúsítottak kerülnek a nyomozók látókörébe. Ilyen, új nyom például egy valószínűleg összefüggő, 18 házat érintő betöréses sorozat, de szexuális zaklatók után is kutatnak. A Scotland Yard azt ígéri, hamarosan egyeztetnek a lehetséges gyanúsítottakról a portugál kollégákkal – írja a BBC.

Bár a nyomozók egyelőre nem akarják a sajtó munkatársait beavatni a részletekbe, és nem is mernek túl sok optimizmussal nyilatkozni, annyit azonban tudni, hogy a rendőrség célkeresztjébe most egy napbarnított bőrű, sötét hajú férfi került, akit valószínűleg magányos betörőként járhatta akkoriban a környéket, amikor Madeleine eltűnt. Több szemtanú úgy írta le a férfit, hogy pocakos, büdös,aki állítólag angolul beszél, de idegen akcentussal.

Madeleine McCann csupán 3 éves volt, amikor a szüleivel és két testvérével a portugál tengerparton nyaraltak. Az anya, Kate McCann este tíz körül vette észre, hogy a kislány eltűnt. Felmerült később, hogy a sajtóban csak „Maddie”-ként becézett gyerekre pedofilbanda csapott le, de még a szülőket is gyanúsították, ezt a vádat viszont hamar ejtették.

20 év után lettek meg

Vanak elképesztő esetek, amikor több évtized után találnak rá eltűnt gyerekekre. Tavaly ausztrál földön találtak meg egy 11 hónaposan, anyjával eltűnt amerikai kislányt. Az apa 1994-ben vesztette szem elől az anyát és közös gyereküket, de nem adta fel a keresést, és kitartó munkája meg is hozta gyümölcsét: a rendőrségnek átadott információi alapján a lakhelyüktől több ezer kilométerre rátaláltak anyára és lányára. Más kérdés, hogy a pár már azelőtt szakított, hogy a gyerek megszületett volna, tehát a kislánynak nem sok apaemléke volt biológiai édesapjáról. A nő börtönbüntetés elé néz.

2011-ben még elképesztőbb esetre derült fény: egy lány annyira nem érezte az azonosságot szüleivel, hogy DNS-vizsgálatot végzett magán. Kisült, nem rokona azoknak, akiket addig a szüleinek hitt (valamelyest). 1987-ben, 19 naposan rabolták el a kórházból, ahol lázasan feküdt. Valódi anyja soha nem adta fel a reményt, hogy találkozni fognak. Lánya az interneten kezdett el kutakodni olyan nők után, akik elvesztették gyermeküket, és így talált rá anyjára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik