Nagyvilág

Négy oroszlánt öltek meg a „zsiráfgyilkos” állatkertben

Négy állatot altattak el hétfőn, közülük ketten még annyira kicsik voltak, hogy nem boldogultak volna egyedül az életben.

Négy oroszlánt pusztítottak el a koppenhágai állatkertben, ahol a múlt hónapban nemzetközi felháborodást keltett az állatvédők körében egy fiatal zsiráf megölése és nyilvános feldarabolása, majd megetetése ragadozókkal.

A dán főváros állatkertje kedden közleményben jelentette be, hogy hétfőn elaltattak két kiöregedett tenyészoroszlánt két tízhónapos kicsinyükkel együtt, hogy helyet csináljanak az oroszlánok új nemzedékének. A közlemény szerint az állatkert azért kényszerült a ragadozók megölésére, mert nem tudta hol elhelyezni őket. A kicsinyeknek azért kellett elpusztulniuk, mert még túl fiatalok voltak ahhoz, hogy egyedül elboldoguljanak az életben.

Az állatkert szerint az új felnőtt hím, amely az elkövetkező napokban csatlakozik a 2012-ben született, mára ivaréretté vált két nőstényhez, az első adandó alkalommal megölte volna a szülő nélkül maradt kölyköket. A közlemény hangsúlyozza, hogy a koppenhágai állatkert világszerte elismert tenyészközpontja az oroszlánoknak és büszkék arra, hogy az egyik állattal egy teljesen új vérvonalat sikerült létrehozniuk.

A botrányosra sikeredett zsiráfmészárlásból okulva az állatkert az oroszlánokat a nyilvánosság kizárásával pusztította el.
A múlt hónapban az állatkert igazgatója, Bengst Holst halálos fenyegetéseket kapott, miután nyilvánosan vágták le és etették meg oroszlánokkal a Marius nevű 18 hónapos zsiráfborjút. Az állatot fejbe lőtték, majd darabokra vágták és a látogatók, köztük gyerekek szeme láttára vetették oda eleségül az oroszlánoknak.

A koppenhágai állatkert hiába hangoztatta, hogy a beltenyészet elkerülése céljából kényszerült megölni Mariust, mielőtt az eléri a felnőttkort, az állatvédők világszerte tiltakoztak. Dániában azonban, ahol nagyon sok az állattartó farm, az internetezők többsége az álszenteskedés és politikai korrektség megnyilvánulásaként utasította vissza a bírálatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik