Élet-Stílus

Depressziós állatok, iszonyatos körülmények: bezár egy állatkert

Borzalmas körülmények között éltek az állatok egy horvát állatkertben, így úgy döntött a város vezetősége, inkább bezárják a létesítményt.

Bezárják a horvátországi Splitben műküdő állatkeretet – számolt be az Independent. Az állatokat megpróbálják más állatkerteknek átadni, a majmok például Németországba kerülnek, de az, hogy a 14 éves tigrisnek mi lesz a sorsa, még nem tudni.

A látogatók már a Tripadvisor oldalán is arról panaszkodtak, hogy rettenetes körülmények között élnek az állatok, és ezt egy, a hét elején nyilvánosságra került jelentés is megerősítette. Volt olyan felhasználó, aki azt írta, hogy nem érti, hogyan lehet még mindig nyitva az intézmény, és szörnyű élmény volt végigsétálni rajta. Egy kanadai turista is megdöbbenten írt értékelést: “Ez volt messze a legrosszabb állatkert, amit valaha is láttam”.

Az állatkert lakói kicsi, piszkos ketrecekben élték mindennapjaikat, ráadásul több állatnál is megállapították, hogy depressziósok.

Helyi állatvédők már évek óta küzdöttek azért, hogy bezárathassák az állatkertet. Elmondásuk szerint a medvék például egy apró, betonozott ketrecben éltek, míg az öt farkas is olyan apró területen volt elkerítve, hogy gyakran egymást támadták meg.

A bezárt állatkert helyén valószínűleg játszótér, illetve botanikus kert lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik