Nagyvilág

Ultranacionalisták szállták meg a Kárpátok hágóit

A Jobb Szektor nevű ultranacionalista szervezet ellenőrzése alatt tartja a Kárpátok átkelőit, elfogta és lámpaoszlophoz kötözte a Csapi Vámhivatal parancsnokát.

A celluxszal gúzsba kötött Szerhij Harcsenkót a mellére tűzött “A vámhivatal korruptja” felirattal az ungvári megyeháza előtt tették közszemlére. A Mukachevo.net azt írja, hogy a vámhivatal munkatársai megerősítették a hírt. A parancsnokot korrupcióval és egyéb visszaélésekkel gyanúsítják, jelenleg a megyeháza egyik helyiségében tartják őrizetben.

Az új ukrán hatalom hívei közölték, hogy Szerhij Harcsenko töredelmes vallomást tett az ukrán-magyar határforgalmat is ellenőrző vámhivatalt behálózó korrupciós rendszerről. Azt is elárulta, hogy a vesztegetési összegek miképpen vándoroltak át a kijevi kormányhivatalnokok zsebébe, egyenként megnevezve az érintetteket. Az ukrán ellenzék szerint Harcsenko annak idején 30. születésnapjára kapta – úgymond – ajándékba a Csapi Vámhivatalt.

Ugyanez a radikális Jobb Szektor – amely saját állítása szerint valamennyi szinten ellenőrzése alá vonta Kárpátalja közigazgatását – egyebek mellett megszállta a Kárpátalját az ország belsejével összekötő hágókat is, tüzetesen ellenőrizve az ott áthaladó közúti forgalmat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik