Nagyvilág

A keresztény kannibál, aki bosszúból muszlimot zabált

A BBC tudósítója interjút készített azzal a kereszténnyel, akinek kannibalizmusba torkollt lincseléséről az egész világon hallottak.

„Mad Dog”, azaz „Őrült Kutya”. Már csak ezen a becenéven ismerik a helyiek a Közép-afrikai Köztársaság fővárosában élő férfit, akiről az előző héten mobiltelefonos felvételek készültek, ahogy egy keresztények által meglincselt muzulmán férfi levágott lábából lakmározott Bangui egyik utcáján. A BBC helyszíni tudósítója teljesen véletlenül találkozott vele, amikor az esetről forgattak a támadás helyszínén.

„Én vagyok az” – mondta Paul Woodnak a bozótvágóval felfegyverzett férfi, akit a tudósító azonnal felismert az esetről készült felvételekről. Ouandja Magloire a brit újságírónak elmondta: bosszúból ölte meg a muzulmán férfit, miután terhes feleségét, sógornőjét és annak kisbabáját muszlimok gyilkolták meg. Elmondása szerint egy kisbuszban ülve pillantotta meg áldozatát, és úgy döntött, hogy követni kezdi, és közben egyre több és több keresztény csatlakozott hozzá. Végül a csoport élén találta magát.

Keresztény harcosok a Közép-afrikai Köztársaságban
Fotó: AFP

„Követtük, majd megállítottuk a kisbuszt” mielőtt a jármű elért volna egy olyan kereszteződéshez, ahol afrikai békefenntartók álltak, akik megvédhették volna a muzulmán férfit. Az áldozatot kirángatták az utcára, majd „kirúgtam a lábát, és miután a földre került, szemen szúrtam” – mondta Magloire. A férfi elmondása szerint többször is fejen szúrta a muzulmánt, majd benzinnel öntötte le, és felgyújtotta. „Ezután megettem a lábát, egészen a csontig – kenyérrel”.

A BBC tudósítójának elmondása szerint az esetről készült felvételen látni, ahogy Magloire „vidáman nyammog” a levágott lábon, egy-egy harapás között meglóbálva a testrészt. Arra, hogy ezt miért tette, csak annyit válaszolt, hogy azért, mert „dühös volt”.

Egy szemtanú elmondása szerint nagyjából húsz fiatal lincselte meg a muzulmán férfit, és senki sem volt a járókelők között, aki közbelépett volna. A szemtanú azt állította, hogy Magloire a nyers húsba harapott bele, és látni lehetett, ahogy le is nyeli a falatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik