Közélet

Katona volt a francia „kannibál”

Nouilhan (nouilhan, franciaország, kannibál, )
Nouilhan (nouilhan, franciaország, kannibál, )

A 26 éves gyanúsított Afganisztánban szolgált, és alig két héttel a gyilkosság előtt szerelt le.

Mint arról hétfőn mi is beszámoltunk, a fiatal férfi egy kis faluban tört be a kilencvenéves áldozat házába, megölte a férfit, felgyújtotta a holttestet, majd kivágta a szívét és a nyelvét, és a nyomozóknak tett vallomása szerint a testrészeket megsütötte és evett azokból. Ezután újabb, nagyobb tüzet gyújtott, megpróbálva teljesen elégetni a holttestet. Ezt a tüzet észrevette az áldozat fia, aki értesítette a rendőrséget, és a gyanúsítottat – aki közben megtámadott egy traktoros férfit, és betört másik házba is – sikerült még aznap elfogni.

A ház Nouilhanban, ahol a gyilkosság történt
Fotó:AFP

A 26 éves hajléktalanról közben kiderült, hogy a francia hadsereg kötelékében szolgált Afganisztánban, ahol egy magas rangú katonatiszt elmondása szerint „semmi probléma nem volt vele”, és egészen a tizedesi rangig vitte. A férfi egy elit tankhadosztálynál szolgált, és olyan jól végezte a munkáját, hogy a hadsereg szerette volna, ha további öt évig marad, de le akart szerelni, hogy egy vállalkozást indítson el. A hadseregtől alig két héttel a gyilkosság előtt szerelt le végleg.

Bár az afganisztáni harcok közben „sok szörnyűséget látott”, a hadseregben elvégzett orvosi vizsgálatok alatt semmi problémát nem találtak nála – közölte a francia sajtóval egy katontiszt. A “kannibál”  nyomozóknak ugyanakkor azt mondta, hogy a fejében lévő hangokat követte az idős férfi megölésekor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik