Nagyvilág

Az egydecist is tiltják az oroszok

repuloter(210x140)(1).jpg (repülőtér, )
repuloter(210x140)(1).jpg (repülőtér, )

A kézi poggyászokra érvényes tiltás szombattól érvényes, és március 21-ig marad hatályban az oroszországi repülőterekről induló gépeken.

Szombattól nem vihetnek magukkal semmilyen folyadékot kézi poggyászukban az oroszországi repülőterekről utazó légi utasok – derül ki a kormány pénteki utasításából, amely a szocsi téli olimpiával kapcsolatos biztonsági intézkedések keretébe illeszkedik, s a repülés előtti biztonsági ellenőrzésre vonatkozik.

A rendelkezés értelmében az utasok még az általában engedélyezett egy deciliteres kiszerelésekben sem vihetnek magukkal folyadékot kézi poggyászukban.

A tranzitban nyugodtan vásárolhatnak

Néhány kivétel ugyanakkor továbbra is lesz, s a tilalom továbbra sem terjed ki a tranzitzónában, például a vámmentes árukat értékesítő üzletekben megvásárolt termékekre.

Szintén kivételt képeznek a korlátozás alól a gyógyszerek, a speciális diétákhoz szükséges italok, a gyermekételek, így az anyatej. Ez utóbbiak mennyisége azonban nem haladhatja meg a repülés időtartamára szükségeset, s csak akkor vihetőek fel a gép fedélzetére, ha az adott folyadék egyértelműen beazonosítható.

Az intézkedést a február 7-én kezdődő szocsi téli olimpia biztonsága érdekében hozták, így az a március 21-ig tartó paralimpia végéig hatályban marad – emelték ki az orosz kormány rendelkezésében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik