Nagyvilág

Halottak és bombák Dél-Oroszországban

orosz rendőr (orosz rendőr)
orosz rendőr (orosz rendőr)

Öt meggyilkolt férfi holttestére bukkant a rendőrség a dél-oroszországi Sztavropoli területen - jelentette csütörtökön az orosz média.

Az Interfax hírügynökség szerint a holttesteket négy személygépkocsiban találták előző nap a Kirovszki és Predgorni járás két településén. A rendőrség már azonosított három halottat, mindnyájan helyi lakosok, 25-30 év körüli férfiak.

A rendőrség szerint lőfegyverrel végeztek velük. Amikor a rendőrök megérkeztek az egyik helyszínre, házilag készített pokolgép robbant fel az egyik személygépkocsi mellett. Egy másik autó mellett is robbanószerkezetet találtak, de távirányítású robotokkal hatástalanították.

A rendőrség szerint a pokolgépekbe a pusztítás erejét növelő apró fémtárgyakat tettek az elkövetők. Hasonló módszerrel készülnek azok a pokolgépek is, amelyeket különféle észak-kaukázusi bűnbandák használnak.

A Sztavropoli terület egy kicsiny észak-kaukázusi közigazgatási egység, ahol iszlamista lázadók tevékenykednek, akárcsak a közeli Dagesztánban, Ingusföldön vagy Csecsenföldön. Azok a települések, ahol a holttesteket találták, mintegy négyszáz kilométerre vannak Szocsitól, az egy hónap múlva kezdődő Téli Olimpiai Játékok színhelyétől.

Olvasói sztorik