Nagyvilág

Megöltek három ENSZ-katonát Dél-Szudánban

szudáni ensz katona (szudán, ensz katona)
szudáni ensz katona (szudán, ensz katona)

Megszűnt a kapcsolat a táborral, úgy tudják, hogy a fegyveresek 40 ENSZ-katonát elvittek.

A nuer törzshöz tartozó fiatal fegyveresek megöltek három indiai ENSZ-katonát, miután erőszakkal behatoltak a világszervezet egyik táborába, ahol körülbelül 30 dinka törzsbeli menekült rejtőzött el korábban – közölték csütörtökön a világszervezet New York-i központjában.

Az incidens a keleti Jonglei államban, Akobo településen történt egy ENSZ-szóvivő szerint, aki a világszervezet New York-i székhelyén nyilatkozott, de hozzátette, hogy megszűnt a kapcsolat a táborral. Arról tudnak, hogy a tábor 43 indiai ENSZ-katonája közül 40-et elszállítottak a dél-szudáni hadsereg egyik táborába. Aszoke Mukerdzsi, India ENSZ-nagykövete megerősítette, hogy megölték hazája három katonáját.

Az ENSZ-szóvivő korábban arról számolt be, hogy több egyetemistát meggyilkoltak a főváros, Juba egyetemén. A campuson több száz diák keresett menedéket, és az ENSZ védelmét kérték. Szintén védelmet kért az ENSZ-missziótól 2500-5000 civil Juba egy másik városrészében.

A civil ENSZ-alkalmazottakat megpróbálják kimenekíteni Akobóból, és pénteken hatvanfős erősítést küldenek az ottani táborba – mondta a szóvivő. Már több mint 30 ezer civil keresett menedéket a dél-szudáni ENSZ-misszió (UNMISS) különböző táboraiban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik