Nagyvilág

Lemészároltak két családot Irakban

irak(960x640)(1).jpg (irak, merénylet)
irak(960x640)(1).jpg (irak, merénylet)

Két családot kivégeztek, az ország több pontján pedig pokolgépeket robbantottak Irakban, ahol egy nap alatt több mint 80 ember vesztette életét - közölték a helyi hatóságok.

A Bagdadtól mintegy 40 kilométerre délre található – többségében szunniták által lakott – Latifíjah városban fegyveresek az éjszaka közepén otthonaikban rontottak rá két síita családra. A támadásban a hatóságok szerint 16 embert – köztük hat gyereket, öt férfit és öt nőt – agyonlőttek, házaikat pedig felrobbantották. A vérfürdőt kilencen sérülésekkel élték túl.

A merénylet elkövetését egyelőre senki nem vállalta, az ilyen jellegű támadások azonban az al-Kaida iraki szárnyára jellemzőek. A szerda reggeli órákban az Irak északi részén található Moszul városban öngyilkos merénylők egy rendőrségi épület ellen is merényletet hajtottak végre, a támadásban öt rendőr meghalt. Ezzel egy időben a Bagdadtól északra található Tarmijában öt járőr vesztette életét egy pokolgépes merénylet következtében.

Megfigyelők szerint a fékevesztett fegyveres terrorista támadások azt jelzik, hogy a belpolitikai bénultság és a szomszédos Szíriában zajló polgárháború miatt ismét kiéleződtek a vallási ellentétek a kisebbségben lévő szunniták és a többségben lévő síiták között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik