Nagyvilág

A tragédia után újra színpadra állt a Cirque du Soleil

Cirque-du-Soleil(1)(210x140)(1).jpg (Cirque du Soleil)
Cirque-du-Soleil(1)(210x140)(1).jpg (Cirque du Soleil)

Előadásaikat két héttel ezelőtt függesztették fel, miután egyik légtornászuk a közönség szeme láttára halt szörnyet a színpadon.

A Cirque du Soleil folytatja Ka című produkciójának Las Vegas-i előadássorozatát. A kedd esti előadáson álló ovációval tisztelegtek a 31 évesen elhunyt Sarah Guyard-Guillot emléke előtt, aki június 30-án 27 méter magasból zuhant a mélybe a Ka című produkció légi csatajelenetében. A halottkém jelentése szerint az akrobata halála baleset volt. A nőn az esés közben végig rajta volt a biztonsági heveder.

Az amerikai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség vizsgálatot indított az ügyben: a nyomozás akár hat hónapig is eltarthat.

A Las Vegas Review-Journal című lap beszámolója szerint a keddi előadásból a cirkusztársulat kivágta az ominózus légi csatát és másik jelenettel helyettesítette azt.

Guyard-Guillot a produkció 2006-os indulása óta vett részt a Ka című showban, de már 20 éve akrobataként lépett fel. A kanadai cirkusz 29 éves történetében ő volt az első előadó, aki halálos balesetet szenvedett előadás közben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik