Nagyvilág

Szörnyethalt előadás közben a Cirque du Soleil egy akrobatája

Cirque du Soleil (Cirque du Soleil)
Cirque du Soleil (Cirque du Soleil)

A légtornász biztosítókötele ismeretlen okból kioldódott a Las Vegas-i műsor alatt, a közönség szeme láttára halt meg a családanya.

A párizsi születésű Sarah Guyard-Guillot 15 méterről zuhant a mélybe, amikor a produkció vége felé, egy csatajelenetben kábelen éppen felhúzták a magasba. Szemtanúk beszámolója szerint a publikum először azt hitte, hogy a zuhanás része a produkciónak, amely pár pillanatig még folytatódott, de aztán hangosbeszélőn jelentették be, hogy az előadást félbeszakítják.

A 31 éves kétgyermekes családanya Sassoon művésznéven a produkció 2006-os indulása óta vett részt a Ka című show-ban, de már 20 éve lépett fel akrobataként.

A világhírű kanadai cirkusztársulat vasárnap közleményben jelentette be, hogy teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal a haláleset körülményeinek tisztázásában. A Ka nevű produkció előadásait egyelőre lefújták.
A Las Vegas Sun című lap szerint a kanadai cirkusz történetében először történt halálos baleset előadás közben.
A Kanada franciaajkú Québec tartományában 1984-ben alapított Cirque du Soleil mára szórakoztatóipari “multivá” nőtte ki magát, előadásait a világ 300 városában 100 millióan látták eddig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik