Nagyvilág

13 milliárdos kártérítés kocsmai verekedéséért

romkocsma(210x140)(1).jpg (romkocsma, )
romkocsma(210x140)(1).jpg (romkocsma, )

Súlyos agyi sérülése miatt 58 millió dollárt ítélt meg egy amerikai bíróság egy kocsmai verekedés áldozatának.

A Los Angeles Times című lap keddi információi szerint a kaliforniai Torrance bírósága fájdalomdíjként és az orvosi ellátás fedezésére ítélte meg a hatalmas, több mint 13 milliárd forintnak megfelelő összeget. A 43 éves áldozat egy támadásban elveszítette koponyája és agya egy részét.

Antonio Lopez Chaj a 2010-ben történt brutális támadás óta nem tud beszélni és egész napos ápolásra szorul. Az egykori szobafestő agyának egynegyede hiányzik. Egy biztonsági őr csaknem halálra verte.

Chaj ügyvédje szerint a férfi felismeri a családját és a barátait, de sérülése miatt nem tudja felfogni az ítélet mértékét. “Elmondtam neki, hogy élete végéig biztosítva van az ápolása” – mondta el a lapnak Federico Sayre ügyvéd.

A férfi 2010-ben rokonaival tartózkodott egy kocsmában, amikor szóváltásba keveredett a csapossal. A biztonsági őr gumibottal avatkozott a vitába: az áldozatra támadt és fejét többször a padlóba verte.

A tettes elmenekült, még a per kezdete előtt eltűnt. A kártérítés fizetésére az ajtónállót alkalmazó biztonsági céget kötelezi a bíróság.

A felperes ügyvédje azzal számol, hogy a magas összeg egy esetleges fellebbezési eljárás következtében csökkenhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik