Nagyvilág

Kétmilliárdos kártérítés egy halálos balesetért

dollár (dollár, )
dollár (dollár, )

A hatalmas összeget egy amerikai sztriptízbárnak kellett kifizetnie, miután egy vendégük részegen halálra gázolt egy nőt a hely parkolójában.

A dallasi klub ellen a még 2011 márciusában halálra gázolt nő szülei indított polgári pert, azt állítva, hogy hozzájárultak 23 éves lányuk halálához azzal, hogy túl sok alkoholt szolgáltak fel a már amúgy is láthatóan nagyon részeg férfinak, aki aztán elütötte lányukat. Eric Crutchfield még a sztriptízklub parkolójából sem jutott ki módosított terepjárójával. Ott gázolta halálra a lányt, hajnali kettőkor.

Egy dallasi esküdtszék most 10,5 millió dolláros, azaz átszámítva nagyjából 2,2 milliárd forintos kártérítés kifizetésére kötelezte a Spearmint Rhino nevű klubot – jelentette a helyi sajtó. A bárt az úgynevezett „italmérés doktrína” (dram shop doctrine) szabály alapján találták bűnösnek. E szerint az alkoholt felszolgáló helyek felelőssé tehetők a részegen balesetet okozó vendég tettéért, ha úgy szolgálták ki szesszel, hogy jól láthatóan ittas volt. A mostani esetben megítélt összeg a beszámolók szerint a legnagyobb ilyen kártérítés Dallasban 1985 óta.

Crutchfield, aki 27 éves volt a gázolás idején, egyébként tíz évig tartó börtönbüntetését tölti, miután tavaly májusban bűnösnek vallotta magát emberölés vádjában – írta a Dallas Morning News.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik