Szórakozás

Vascsővel verekedtek a sörözőben

Egy székesfehérvári lakos tegnap késő este tett bejelentést a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon, miszerint egy székesfehérvári eszpresszóban verekedés történt.

Egy 20 és egy 36 éves székesfehérvári férfi vascsővel bántalmazta a söröző tulajdonosát, amikor ő távozásra szólította fel őket.

A helyszínre érkező járőröket a söröző 32 éves tulajdonosa fogadta, aki elmondta, hogy tíz órakor szerettek volna bezárni, de a két vendég – akik ezt megelőzően is folyamatosan inzultálták a sörözőben tartózkodó vendégeket – nem volt hajlandó távozni, majd amikor megpróbálta kiküldeni őket, rátámadtak. Egyikük egy gépkocsiemelővel fejbe vágta, még a segítségére siető 31 éves vendéget is bántalmazták, valamint betörték a söröző egyik ablakát.

A rendőrök kiérkezésekor az elkövetők még a helyszínen voltak, megpróbáltak elmenekülni, de elfogták őket. Az elfogott személyek az intézkedés során nem működtek együtt, és folyamatosan szidalmazták az intézkedő rendőröket. A sérülteket beszállították a Fejér Megyei Szent György Kórházba. A 31 éves vendég súlyos, nyolc napon túl gyógyuló állkapocscsonttörést szenvedett, melyet műteni kell. A férfi nem volt kihallgatható állapotban. Az eszpresszó tulajdonosának fejsérülését ellátták, sérülése nyolc napon belül gyógyuló.

Sor került a bejelentő és egy vendég tanúként való kihallgatására is. Mindketten úgy nyilatkoztak, hogy a verekedést a két elfogott személy kezdeményezte, és közösen bántalmazták a sértetteket. Mindkét elkövető korábban már volt büntetve, a fiatalabb garázdaság és több vagyon elleni bűncselekmény miatt, az idősebb különböző vagyon elleni bűncselekmények, garázdaság és súlyos testi sértés miatt.

A fehérvári nyomozók, miután előállították a kapitányságra a két elkövetőt, gyanúsítottként kihallgatták ki őket súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Vallomást nem tettek. A rendőrök bűnügyi őrizetbe vették őket. Velük szemben a nyomozók kezdeményezték az előzetes letartóztatást – mondta el a Fehérvár 24-nek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik