Nagyvilág

Minden nő Fahrenheitet kap nőnapra

hőmérő (hőmérő, )
hőmérő (hőmérő, )

Meleg helyett kapják ezt az orosz lányok, asszonyok.

Farkasordító hideg lesz Oroszország nagy részén az egyik legjelentősebb ünnepen, nőnapon. A moszkvai meteorológiai intézet ezért úgy döntött, ha már jó hírrel nem, legalább biztató hőmérsékleti adatokkal deríti jó kedvre az oroszokat.

Roman Vilfald igazgató az Interfax hírügynökségnek elmondta: az orosz fővárosban éjszaka mínusz 14-16 fokot mértek, de a Moszkva megyében lévő Cserusztyiban mínusz 28 fokra süllyedt a hőmérséklet.

Március nyolcadikán, a nemzetközi nőnapon is fagyos lesz az időjárás Moszkvában és környékén. Ezért döntöttek úgy a meteorológusok, hogy az ünnepen nem Celsius-, hanem Fahrenheit-fokokban teszik közzé honlapjukon az időjárás előrejelzést. Így a moszkvai mínuszok plusz 20-25 fokot jelentenek majd.

Oroszországban és általában a posztszovjet térségben március 8., a nők iránti tisztelet és megbecsülés napja; munkaszüneti nap. A munkahelyek többségében már 6-án megkezdik az ünneplést és a különböző kollektívák szinte egymással versengve köszöntik rendezvényeiken a nőket. Ajándékozni is illendő ilyenkor. Több humoros történet szól arról, hogy az orosz lányok, asszonyok nem szoktak megelégedni a virágcsokorral. Íme egy vicc a sok közül, az MTI tudósítójának gyűjtéséből. “Reggeli ébredésnél a feleség elmeséli férjének, hogy milyen csodálatos álmot látott: briliánsgyűrűt ajándékozott neki március 8-ra. Mit jelenthet ez? – kérdezi. Várj, estére megtudod – így a férj. Az asszony ünnepi asztalt varázsol estére, majd a férj egy csokorral összekötött ajándékdobozzal tér haza, benne egy értelmező szótárral”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik