Nagyvilág

15 milliós fájdalomdíj a hőlégballon áldozatainak

hőlégballon-baleset, egyiptom (egyiptomi hőlégballon-baleset)
hőlégballon-baleset, egyiptom (egyiptomi hőlégballon-baleset)

Átszámítva ekkora kártérítést fizet az áldozatok családjának az az egyiptomi hőlégballonos cég, amelynek légi járműve egy robbanás után 300 méter magasból csapódott a földbe egy héttel ezelőtt Luxorban.

A hőlégballont üzemeltető Sky Cruise 283 millió forintnyi egyiptomi fontot különített el „fájdalomdíjként” a gyászoló rokonok számára – értesült a Blikk. Terveik szerint az áldozatok családtagjai ebből fedezhetnék a holttestek hazaszállításának és temetésének költségeit.

A napilap úgy tudja, akár már napokon belül kiderülhet, mi okozta pontosan a 19 utas – köztük egy 34 éves magyar nő – halálával járó tragikus balesetet. A vizsgálatot az gyorsította fel, hogy a léggömb pilótája a vártnál gyorsabban került kihallgatható állapotba, így őt már ki is kérdezték. Az általa elmondottakat most összevetik az egyetlen túlélő utas tanúvallomásával – mondta Ezzat Szaad luxori kormányzó a lapnak.

Közben az internetre felkerült egy újabb – ezúttal a hőlégballon-társaság által készített – videó a végzetes napról. A felvételen az látszik, ahogy az utasok integetnek és pózolnak a kamerának, majd a pilóta a repülőgépekről ismert biztonsági előírásokat mutatja be a turistáknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik