Nagyvilág

Háromszáz patkánnyal élt együtt lakókocsijában

patkány (patkány, )
patkány (patkány, )

Kilakoltatnak egy amerikai lakókocsiparkban élő nőt, és lerombolják otthonát, ahol több száz patkány rohangált szabadon.

A Wisconsin államban található Plover városában élő nő tavaly március óta él úgy otthonában, hogy ott több száz patkány szaladgál teljesen szabadon – írta a Wausau Daily Herald. A nő eleinte állatkereskedésekben vásárolt házikedvencként tartott patkányokat. A szabadon tartott háziállatok azonban vad patkányokkal kezdtek el szaporodni, és egy idő után teljesen ellepték a nő otthonát.

A helyi egészségügyi hatóság jelentése szerint a nő otthonában már több mint háromszáz rágcsáló él, az egész lakókocsi tele van patkányürülékkel, és ez „jelentős egészségügyi kockázatot jelent”. A lakókocsipark vezetése tavaly ősszel figyelt fel a helyzetre, és a helyi hatóságok január 17-ig adtak időt a nőnek, hogy szabaduljon meg a patkányoktól. Ez azonban nem történt meg.

Végül nem maradt más megoldás, mint elrendelni a nő kilakoltatását, és kihívni egy kártevőirtót. A megyei seriffhivatal a Daily Herald csütörtöki cikke szerint tíz napon belül lakoltatja ki az ott már két éve élő nőt. A patkányok befogása négy hétig is eltarthat, és amint az megtörtént, a lakókocsit le fogják rombolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik