Nagyvilág

Lövöldözés egy amerikai főiskolán

lövöldözés amerikai főiskolán  (lövöldözés, iskolai lövöldözés, )
lövöldözés amerikai főiskolán  (lövöldözés, iskolai lövöldözés, )

Két fegyveres közül egyet elkaptak. 4-en kerültek kórházba, egy ember állapota válságos.

A főiskola szóvivője és a Harris megyei seriffhivatal tájékoztatása szerint két, közelebbről meg nem nevezett személy között tört ki tűzharc a houstoni Lone Star College területén.  A lövöldözésben az egyik fegyveres és két diák megsebesült.  A sérültek egyikének állapota válságos. Egy negyedik embert szívrohammal szállítottak kórházba.

A tűzharc sebesült részvevőjét őrizetbe vették, a másik szökésben van.

Szemtanúk szerint összesen féltucatnyi lövés dördült el a főiskola könyvtárának közelében. A CNN azt közölte, hogy az épületbe kommandósok hatoltak be.

A rendőrség egy időre körülvette az intézményt, a zárlatot azonban már feloldották. A történtek kivizsgálásába és a menekülő üldözésébe bekapcsolódtak a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei is.

Itt nem akarnak szigorítást

Texas egyike azoknak az államoknak, ahol a legnagyobb az ellenállás a lőfegyverek beszerzésének és tartásának Barack Obama elnök által kezdeményezett szigorítása ellen. Az intézkedéseket annak nyomán dolgozta ki a kormányzat, hogy decemberben egy fegyveres 27 emberrel – köztük 20 kisiskolással – végzett a Connecticut állambeli Newtownban.

Demokrata politikusok kedden mind a képviselőházban, mind a szenátusban olyan törvénytervezetet nyújtottak be, amely tíz lövedékben szabná meg a magánszemélyek által birtokolt lőfegyverek tárainak felső kapacitását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik